divendres, 4 d’abril del 2014

A Pere-Enric Barreda, in memoriam

Aquest matí hem sabut la desgraciada notícia, l'amic i cronista oficial d'Ares del Maestrat (entre d'altres pobles de la comarca) ha mort.

Pere-Enric Barreda era, sens temor d'equivocar-nos, l'intel·lectual amb més projecció i passió pels pobles de l'Alt Maestrat que teníem ara mateix. Sense ell, la història dels nostres pobles hagués quedat adormida molts anys més. Així, a Ares vam recuperar la memòria perduda d'episodis com ara la Guerra de Successió que van acabar amb la tràgica crema del poble i posterior destrucció del castell. Amb la primera convocatòria del Premi Literari Castell d'Ares volíem retre, d'alguna manera, un xicotet homenatge als arencs i arenques que van patir, fa poc més de 300 anys, les penúries d'aquells fets.

Quan la Fira era només una idea que vagava pels nostres caps, Pere-Enric ens va encoratjar a dur-la endavant i fins i tot es va oferir a fer una conferència entorn la figura de Carles Salvador amb motiu del seu centenari.Acte que vam haver de desestimar per motius d'agenda.

Volem expressar el nostre condol a la família i amics i reivindicar des d'ací el seu nom i la seva obra. El llegat que ens ha deixat és enorme i l'agraïment que com a poble li hem de tenir és, sense cap mena de dubte, de la mateixa magnitud.

Descanse en pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada